Kahvin valmistus

Käytä kahvinvalmistuksessa puhdasta, raikasta vettä ja puhtaita välineitä. Muista puhdistaa välineet aina käytön jälkeen. Tällöin kahvi maistuu juuri siltä kuin pitääkin, eikä siihen tule vieraita sivumakuja.

Säilytä kahvi ilmatiiviissä pakkauksessa, suojattuna valolta ja liialliselta kuumuudelta. Parhaiten kahvi pitää arominsa, kun säilytät sitä pakastimessa. Kahvi ei jäätyessään paakkuunnu, vaan se on heti käyttövalmista. Kahvi kannattaa hankkia pienissä erissä, jotta se olisi mahdollisimman tuoretta.

Käytä papukahvia, jos mahdollista. Oman kahvimyllyn myötä harrastus nousee aivan uudelle tasolle. Nykyisin useimmissa kodinkoneliikkeissä on jo saatavilla pieniä ja edullisia kotikäyttöön sopivia kahvimyllyjä, joilla voit kätevästi jauhaa sopivan määrän papuja juuri ennen kahvinkeittoa. Kahvinautinto on täydellisimmillään, kun saat tuntea myös vastajauhetun kahvin herkullisen tuoksun.

Perinteisten kahvinvalmistustapojen eli kahvipannun ja suodatinautomaatin lisäksi kannattaa kokeilla myös muita tapoja, esimerkiksi pressopannua tai espressokeitintä. Pressopannuja on saatavana hyvinkin edullisesti ja nykyisin myös kotikäyttöön sopivia espressolaitteita on saatavana useilta eri valmistajilta ja useissa eri hintaluokissa. Eri valmistusmenetelmistä johtuvat makuerot ovat yllättävän suuria. Joidenkin mielestä suodatinkahvilla ei ole mitään tekemistä "oikean" kahvin kanssa, joku toinen taas ei välttämättä pidä pressopannulla valmistetusta kahvista. Onneksi jokainen voi valita itse parhaiten sopivan menetelmän. Siispä ennakkoluulottomasti kokeilemaan!


Maustekahvit
Maustetun kahvijuoman valmistus ei vaadi erityisvälineitä, vaan se onnistuu samoilla keinoilla kuin tavallisenkin kahvin valmistus eli kahvipannulla, suodatinautomaatilla tai vaikkapa pressopannulla. Maustekahvia voidaan käyttää sellaisenaan tai sekoittamalla tavallisen kahvin joukkoon.

Käytettäessä pelkästään maustekahvia annostelu on 6 - 9 grammaa kuppia kohden. Jos sekoitat maustekahvia tavallisen kahvin joukkoon, sekoitussuhde voi olla esimerkiksi 1/3 maustekahvia ja 2/3 tavallista kahvia tai puolet kumpaakin. Kannattaa kokeilla muitakin sekoitussuhteita löytääksesi parhaiten juuri sinun makuusi sopivan koostumuksen. Maustekahvi ei välttämättä tarvitse lisukkeita, kuten sokeria tai maitoa, mutta maku tulee voimakkaammin esille, kun lisäät hieman maitoa tai kermaa/kermavaahtoa.


Yksilöllinen ja joustava palvelu

Aromitehdas Oy / Aromix Erikoiskahvi  ●  Tammenojantie 21, 02540 Kylmälä  ●  info@aromix.fi  ●  puh. (02) 234 5033

Julkaisujärjestelmä | Hakukoneoptimointi Netello